De Compaan

Welkom op de site de Compaan.
De Compaan heeft twee onderwijslocaties: in de wijk Ossenkoppelerhoek (Maardijk 83A) en in de wijk Windmolenbroek (de Kolibrie 26).

 

De Compaan is een school met katholieke grondslag. Samen met de leerlingen en ouders werken wij aan een sfeer van geborgenheid en veiligheid, waarin kinderen leren verantwoord om te gaan met hun vrijheid. Ze leren om zelf adequate oplossingen te vinden bij problemen of conflicten. Maar er wordt ook consequent opgetreden tegen pestgedrag.

 

Als u een kijkje wilt nemen op onze school, maak gerust een afspraak

Ieder kind doet ertoe en maakt het verschil

Advent

Het is weer zover, het is weer advent! 🎄

 

Samen tellen wij af tot het Kerstmis is. Wij vieren 4 maandagen voorafgaand aan het Kerstfeest Advent. Elke viering zingen wij liedjes, horen wij een verhaal, lezen wij gedichtjes en gebedjes en steken wij een kaars aan. ✨

 

.

Agenda
Goede Vrijdag
1e Paasdag
2e Paasdag
Eindtoets groep 8
Een nieuw schoolplein!

Een aantal weken geleden zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst op het schoolplein van de locatie Maardijk. In het voorjaar komen er nog meer kleurtjes op het plein, maar wij moeten nog even wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen. Het schoolplein wordt dus nóg veel mooier, maar voor nu nog even geduld... Nieuwe grote speeltoestelNieuwe speeltoestel

Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt. Het gaat erom dat je je eigen tekening maakt.

Aanmelden nieuwe leerling

Is uw kind vier, dan breekt de schooltijd aan! De keuze voor de basisschool is een spannende! 
U bent van harte welkom, om samen met uw kind, een kijkje te komen nemen op de Compaan. 

Het is handig om van te voren even een afspraak te maken. 

Dit kan telefonisch (Kolibrie 0546-824121, Maardijk 0546-456714) of via de mail.

 

Neemt u ook eens een kijkje op onze pagina voor nieuwe ouders.

 

..

November 28Continue reading
Even voorstellen

Chris.
Chris Casagrande, 59 jaar, gehuwd en kom uit Deventer. Ik ben gedreven, enthousiast, flexibel, positief en voel mij zeer verbonden met het onderwijs. Inmiddels al 4 weken werkzaam als interim-directeur op de Compaan. Op de twee locaties, Kolibrie en Maardijk, ben ik goed ontvangen. De collega’s van beide teams ervaar ik als goede en ervaren leerkrachten die er een goed schooljaar 2022-2023 van willen maken. Ik hoop ook van harte dat we dit samen met de leerlingen, ouders/verzorgers en andere betrokkenen gaan realiseren. Ik ben vanuit het bedrijfsleven,32 jaar geleden, overgestapt naar het onderwijs. Ik heb in diverse functies gewerkt voor verschillende scholen. Inmiddels ben ik al 20 jaar schoolleider. Ik vind het leuk, uitdagend en zeer waardevol om het onderwijs voor de leerlingen en collega’s goed te managen en te begeleiden. Mijn drijfveren zijn gebaseerd op het kwalitatief en beste uit leerlingen en zijn docenten te halen en optimaal opbrengsten te genereren, zodat de talenten zichtbaar worden en goed worden benut en ontwikkeld.

Ik ben benaderbaar, zoveel mogelijk in de scholen, ik stel persoonlijk contact op prijs en mijn deur staat altijd open voor iedereen die mij wil spreken. Ik hoop dat we dit jaar fijn en met plezier samenwerken in de scholen, zodat wij aan het einde van dit schooljaar kunnen zeggen dat we het goed en met veel plezier hebben gerealiseerd. Ik hoop dat ik op al jullie steun, vertrouwen en inzet kan rekenen. Dank alvast daarvoor!

Ik heb inmiddels al mogen ervaren, dat ik echte kanjers op de scholen heb. Zowel mijn collega’s als leerlingen hebben al geweldig gepresteerd in de eerste weken. Ik zie blije gezichten en leuke lessen en activiteiten in de school. De leerlingen zijn leergierig en stralen veel energie uit. Goed om te zien!

In de volgende nieuwsbrief zal ik u berichten over mijn eerste ervaringen, bevindingen en ideeën voor de Compaan. Tot gauw!

 

 

September 21Continue reading

Als iets niet lukt heb je niet gefaald, maar geleerd...

Facebook Maardijk   
Wij zijn weer van start!

De scholen zijn weer begonnen! Alle leerkrachten waren er maandag weer helemaal klaar voor. Op de locatie Maardijk gaat iedereen er een uitSTEKENd jaar van maken en op de locatie Kolibrie zijn de leerlingen knallend het schooljaar in gegaan. 

 

Namens alle leerkrachten wensen wij al onze leerlingen een heel fijn en leerzaam schooljaar!

 

Maardijk.

KolibrieKnallende start op de Compaan Kolibrie

September 1Continue reading
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences