Identiteit van onze school

De identiteit van onze school komt naar voren in de levensbeschouwelijke en morele vorming van de kinderen. Daarin willen wij de kinderen begeleiden. Leerlingen stellen allerlei levensvragen, zoals: Waarom gaat mijn huisdier dood? Wat gebeurt er met opa nu hij is doodgegaan? Waarom is er oorlog? Waarom moeten sommige kinderen honger lijden? Op het gebied van waarden en normen komen vragen op als: Hoe moet je omgaan met mensen die andere (culturele) gewoonten hebben? Hoe ga je om met ruzie? Hoe ga je om met kinderen die je niet zo aardig vindt? Wij beschouwen het als onze taak om kinderen leren na te denken over zulke vragen in het kader van levensbeschouwelijke vorming.

 

De Compaan is een Rooms Katholieke basisschool, maar dat betekent niet dat onze school alleen maar katholieke leerlingen heeft. Iedereen is welkom, met welke levensbeschouwing dan ook. Onze christelijke identiteit klinkt verder in alles door. In onze leefregels en waarden. Er is bij ons op school bijzondere aandacht voor Kerst en Pasen. Deze christelijke feestdagen vieren we, want het vieren bindt ons. De Compaan onderhoudt goed contact met de katholieke kerk.

 

Bezinningsruimte

Op onze school is niet alleen aandacht voor cognitieve zaken, maar ook voor het welbevinden van de kinderen en hun emoties. In onze bezinningsruimte hebben leerlingen een veilige, sociaal beschermde plek waar ze de mogelijkheid hebben om zich terug te trekken. Als een kind verdrietig is, gebruiken we soms geen woorden, maar steken we in de bezinningsruimte een kaars aan. Die kaars brandt voor de leerling, en dat geeft de leerling kracht als hij of zij er langs loopt. Op dat moment geven we meer dan we met alleen woorden doen.

Agenda
Sinterklaasviering
3 decemberLees verder
Kerstviering
23 decemberLees verder
Extra vakantiedag
24 decemberLees verder
Eerste Kerstdag
25 decemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren