Ons onderwijs is gericht op de ontwikkeling van de ontplooiing van de persoonlijkheid en de ontwikkeling van de capaciteiten van de kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Maar een ontplooide persoonlijkheid en ontwikkelde capaciteiten zijn geen eindpunt. Zij staan op hun beurt ten dienste van het grotere geheel van de samenleving, op kleine schaal en op grote schaal. Dat houdt in dat we in ons onderwijs streven naar een goede balans tussen waarden waarin de ontplooiing van de persoon centraal staat (vrijheid, zelfstandigheid) en waarden waarin de ander en de gemeenschap centraal staan (zorg, veiligheid, solidariteit, samenwerking).
Onze school is een leer- en leefgemeenschap die wordt gedragen door een stelsel van waarden, die gegrond zijn in de christelijke – met name katholieke – traditie. De omgang met die waarden is identiteitsbepalend.
Een goed pedagogisch klimaat, waar leerlingen én leerkrachten zich veilig en vertrouwd weten, is een belangrijke voorwaarde voor de school om haar maatschappelijke opdracht vervullen. De maatschappelijke opdracht van de school is vanouds drieledig: bijdragen aan de persoonsvorming van de leerling, aan zijn/ haar vorming in maatschappelijke en culturele zin ter voorbereiding op toekomstig democratisch staatsburgerschap en aan de voorbereiding op een vervolgstudie met het oog op toekomstige beroepsuitoefening.
Als school willen we uitvoering geven aan deze opdracht vanuit twee leidbeginselen, die voor ons richtinggevend zijn: