Nieuws

Even voorstellen

Chris.
Chris Casagrande, 59 jaar, gehuwd en kom uit Deventer. Ik ben gedreven, enthousiast, flexibel, positief en voel mij zeer verbonden met het onderwijs. Inmiddels al 4 weken werkzaam als interim-directeur op de Compaan. Op de twee locaties, Kolibrie en Maardijk, ben ik goed ontvangen. De collega’s van beide teams ervaar ik als goede en ervaren leerkrachten die er een goed schooljaar 2022-2023 van willen maken. Ik hoop ook van harte dat we dit samen met de leerlingen, ouders/verzorgers en andere betrokkenen gaan realiseren. Ik ben vanuit het bedrijfsleven,32 jaar geleden, overgestapt naar het onderwijs. Ik heb in diverse functies gewerkt voor verschillende scholen. Inmiddels ben ik al 20 jaar schoolleider. Ik vind het leuk, uitdagend en zeer waardevol om het onderwijs voor de leerlingen en collega’s goed te managen en te begeleiden. Mijn drijfveren zijn gebaseerd op het kwalitatief en beste uit leerlingen en zijn docenten te halen en optimaal opbrengsten te genereren, zodat de talenten zichtbaar worden en goed worden benut en ontwikkeld.

Ik ben benaderbaar, zoveel mogelijk in de scholen, ik stel persoonlijk contact op prijs en mijn deur staat altijd open voor iedereen die mij wil spreken. Ik hoop dat we dit jaar fijn en met plezier samenwerken in de scholen, zodat wij aan het einde van dit schooljaar kunnen zeggen dat we het goed en met veel plezier hebben gerealiseerd. Ik hoop dat ik op al jullie steun, vertrouwen en inzet kan rekenen. Dank alvast daarvoor!

Ik heb inmiddels al mogen ervaren, dat ik echte kanjers op de scholen heb. Zowel mijn collega’s als leerlingen hebben al geweldig gepresteerd in de eerste weken. Ik zie blije gezichten en leuke lessen en activiteiten in de school. De leerlingen zijn leergierig en stralen veel energie uit. Goed om te zien!

In de volgende nieuwsbrief zal ik u berichten over mijn eerste ervaringen, bevindingen en ideeën voor de Compaan. Tot gauw!

 

 

21 septemberLees verder
Wij zijn weer van start!

De scholen zijn weer begonnen! Alle leerkrachten waren er maandag weer helemaal klaar voor. Op de locatie Maardijk gaat iedereen er een uitSTEKENd jaar van maken en op de locatie Kolibrie zijn de leerlingen knallend het schooljaar in gegaan. 

 

Namens alle leerkrachten wensen wij al onze leerlingen een heel fijn en leerzaam schooljaar!

 

Maardijk.

KolibrieKnallende start op de Compaan Kolibrie

1 septemberLees verder
Peuteropvang de Compaan

Sinds januari is Peuteropvang de Compaan gestart.

Vier dagen per week draaien wij een Peutergroep op de locatie Maardijk.

Peuteropvang de Compaan

Kom gerust een kijkje nemen!

Maak een afspraak met Marloes Aman -->  m.aman@varietas.nl 

 

Wilt u uw peuter aanmelden?

Mijn kind aanmelden

 

Met sprongen vooruit!

Als team van de Compaan zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering van ons onderwijs. 

Dit schooljaar volgen alle teamleden een vierdelige cursus van "Met sprongen vooruit". 
Tijdens deze cursus leren we rekenproblemen in kleine tussenstapjes aan te bieden zodat we elke leerling nog beter met rekenen vooruit kunnen helpen. De manier waarop dit gebeurt is met afwisselende oefeningen en spelletjes. De leerlingen ervaren deze oefeningen en spellen als leuk en betekenisvol waardoor ze meer plezier in rekenen krijgen. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid verhoogt. Deze positieve wisselwerking tussen inhoud en vorm zorgt ervoor dat de resultaten bij leerlingen die les krijgen op basis van "Met sprongen vooruit" direct omhooggaan. Wij kijken er naar uit om "Met sprongen vooruit" te gaan gebruiken in ons rekenonderwijs! 

Met sprongen vooruit

9 septemberLees verder
Aanmelden nieuwe leerling

Is uw kind vier, dan breekt de schooltijd aan! De keuze voor de basisschool is een spannende! 
U bent van harte welkom, om samen met uw kind, eens een kijkje te komen nemen op de Compaan. 

In deze Coronatijd is het handig om van te voren even een afspraak te maken. 

Dit kan telefonisch (Kolibrie 0546-824121, Maardijk 0546-456714) of via de mail.

 

Neemt u ook eens een kijkje op onze pagina voor nieuwe ouders.

 

kleuterklas

 

3 septemberLees verder
Kwink!

Sinds dit schooljaar werken wij op de Compaan met de methode Kwink. Dit is een methode voor sociaal-emotioneel leren. Kwink voorkomt verstorend gedrag en pesten, kent een groepsbrede, preventieve aanpak en zorgt voor een sociaal veilige groep. 

 

Voor de kinderen is het vooral een leuke en gezellige les waarin op interactieve wijze gewerkt wordt aan omgang met elkaar en met emoties. Aan de hand van moderne filmpjes wordt er met elkaar gesproken en worden er spelletjes gespeeld om het geleerde te oefenen. 

 

Kwink Kwink

 

 

3 septemberLees verder
Agenda
Dag van de leraar
5 oktoberLees verder
Varietasdag
14 oktoberLees verder
Herfstvakantie
15 oktoberLees verder
Studiedag
17 novemberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren