Bewegingsonderwijs

Bewegen is gezond en leuk! Daarom vinden we het belangrijk voor de leerlingen om gymlessen te volgen. De groepen 1 en 2 hebben bewegingslessen in de speelzaal op school. De groepen 3 tot en met 8 hebben 2 keer in de week gymles in de IISPA . De lessen worden gegeven door een vakdocent van Sportbedrijf Almelo.

Wat geef ik mijn kind mee?

De kleuters hebben voor hun de lessen in de speelzaal gymschoentjes nodig. Turn- of balletschoentjes zijn minder geschikt, vanwege de gladde zolen. De gymschoenen van de kleuters blijven op een vaste plek op school.

De kinderen van groep 3 t/m 8 nemen op de dag dat zij gym hebben hun gymkleding mee in een tas. Deze gymtas moeten zij dezelfde dag ook weer mee naar huis nemen, zodat het niet onaangenaam gaat ruiken op school.

Gymkleding kan een gympakje zijn of een T-shirt, met een korte sportbroek en gymschoenen. Deze zijn verplicht in de gymzaal. Gymschoenen met zwarte zolen mogen in de gymzaal en sporthal niet gedragen worden, omdat het strepen achterlaat. Om ongelukken te voorkomen is het beter als de kinderen tijdens de gymles geen sieraden als ringen, oorbellen en kettingen dragen.